top of page

O Pioneiro - Kayakafvaarten op de Mondego rivier

Alle dagen, tussen Penacova en Coimbra

FAQ: Veelgestelde vragen

 

Hier verzamelen we een aantal vragen die deelnemers ons vaak stellen. Hebt u zelf een andere vraag? Twijfel niet ons te contacteren!

01

Wat zijn de minimum voorwaarden voor de afvaart?

 

De afdaling is toegankelijk voor iedereen met een normale fysieke conditie. Aangezien kanoën echter een watersport is, vragen we dat iedereen kan zwemmen. Alle deelnemers krijgen zwemvesten en zijn verzekerd met een persoonlijke ongevallen en publieke verantwoordelijkheid-verzekering van het bedrijf, maar kunnen zwemmen is noodzakelijk voor om niet in paniek te raken in het geval met in het water zou vallen.

02

Tot wanneer kunnen we boeken?
 

In rustige periodes, en voor kleine groepen, kunt u de dag voordien nog boeken. Maar om zeker te zijn van uw kajaks, is het raadzaam altijd zo vroeg mogelijk te reserveren (vooral voor grote groepen en tijdens het weekend).

Hoe reserveer ik een afvaart?

 

De afvaart kan worden geboekt via de telefoon, e-mail of deze site. We hebben een naam van de groepsverantwoordelijke nodig, een telefoonnummer en het aantal mensen. Wij vragen u de reservering met de exacte aantal mensen een week voor de datum van de afvaart te herbevestigen.

03

Hoe moet ik betalen?

 

Betaling kan worden gemaakt op de dag zelf; contant of met een cheque - of via bankoverschrijving of paypall, waarbij we u vragen om de bevestiging van de betaling vóór de datum van de afvaart naar ons te sturen. De IBAN van O Pioneiro do Mondego is PT50 0035 0594 0001 3345 1304 5 (BIC: CGDIPTPL) - NIF: 502 042 133.

 

04

Wat moeten we meebrengen?

 

Vergeet geen:

-Droge kleding voor het einde van de afvaart
-Schoeisel dat nat mag worden (bij voorkeur sportschoenen)
-Eén identificatiedocument per groep
-Water en een snack (er is onderweg een bar)
-Zonnebescherming!
-Maskers voor gebruik tijdens het transport.

05

Wat doen we voor de lunch?

 

Traditioneel brengen mensen een picknick mee voor onderweg, er zijn vele stranden onderweg waar u kan stoppen. U kan ook iets eten aan het rivier strand van Casal waar een bar sandwiches en toasts serveert.
Voor groepen kunnen we ook zorgen voor een lunch of een barbecue tijdens of na de afdaling; informeer je via e-mail.

06

07

Kunnen kinderen de rivier afdalen?


Absoluut! De kayakafvaart op de mondego is een schitterende familie-activiteit. Indien ze zich in het water op hun gemak voelen en begeleid worden door een volwassene, kan eender welk kind de kano-tocht op de mondego doen. We hebben zwemvesten voor iedereen, ook voor de allerkleintjes. We hebben ook speciale zitjes om tussenin een dubbele kayak te plaatsen, zodat de kleinsten - tot 6-7 jaar – samen met beide ouders kan afvaren. We hebben ook speciale kortingen voor kinderen en jongeren. Houdt echter rekening met de blootstelling aan de zon bij de kleintjes.

08

Hebben jullie alle namen van de deelnemers nodig?


Nee. Sommige avontuursportbedrijven hebben alle namen van de deelnemers nodig voorde verzekering. Om het veel minder ingewikkeld te maken om groepen te organiseren, hebben wij gekozen voor een verzekeraar die dergelijke gegevens niet vereist; geniet van de flexibiliteit!

09

Wat te doen bij slecht weer??


Wanneer u ruim van tevoren reserveert is het moeilijk om het weer te voorspellen. Hoewel de Portugese zomermaanden over het algemeen stabiel en droog zijn, kunnen regenachtige dagen voorkomen. Het is perfect mogelijk om de kajaktocht te doen bij regenweer, is er geen gevaar - er zijn zelfs mensen er van houden om net bij slecht weer te komen kajakken; we organiseren de tocht dus hoe dan ook. We hebben ook een beperkt aantal regenjassen beschikbaar voor de deelnemers. Maar we begrijpen het uiteraard indien u uw reservering (geheel of gedeeltelijk) vanwege het weer deels wilt annuleren. Wij vragen echter om in dat geval zo snel mogelijk te verwittigen!

bottom of page